GOP – Mikro-és kisvállalkozások technológiai fejlesztése
A vezetéképítés kivitelezési technológiájának fejlesztése az Útvasút-Szeged Kft-nél
GOP-2.1.1-08/A-2008-0781

A pályázat célja : Társaságunk számára a technikai színvonal, és a hatékonyság növelésével, minőségi munkavégzéssel a versenyképesség megőrzése. Jelen gazdasági helyzetben csak a technikai fejlesztések megvalósítása útján lehet a hatékonyságot és a minőséget megőrizni, illetve tovább javítani az árak szinten tartásával.

Ezen projekt megvalósítása is a fenti célokat szolgálja. A vásárolni kívánt gépek használata, a technológiai rendszerbe való beépítése az olaj,-és gázvezeték építés területén a termelésben minőségi és mennyiségi növekedéshez vezet, melynek működtetéséhez a humáneroforrások a Társaságnál rendelkezésre állnak. A projekt részben kapacitásnövekedéssel, részben a technológia korszerűsítésével egyidejűleg tesz eleget a Megrendelők által elvárt minőségi munkavégzésnek, egyben nagy mértékben hozzájárul a versenyképesség megtartásához.

A projekt során megvásárolni kívánt gépek:

 

1 db JCB JS 210 lánctalpas kotrógép

1 db PB-6-20 csőhajlító berendezés 6"-20" átmérőig

1 db Atlas Copco mobil csavarkompresszor XAHS 237

5 db Reed forgóvágó 4"-26"

   
 
   
         
 
 

Az Útvasut-Szeged Kft a vezetéképítési technológiájának korszerűsítése érdekében nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív program keretében. A sikeres pályázat segítségével, mely fedezte a gépbeszerzési költségek 30%-át, olyan műszaki fejlesztésre került sor a gépek, berendezések megvásárlásával, mellyel a vezetéképítési technológiánk jelentősen korszerűsödött, ezzel arányosan a munkavégzés hatékonysága, minőségének színvonala növekedett. A projektben szereplő gépek eszközök lehetővé tették olyan tevékenységek végzését is, melyre a beruházás előtt alvállakozókat kellett alkalmaznunk. /acélcsőhajlítás, acélcsovágás/. A projekt megvalósítása során 1db JCB 210 LC lánctalpas kotrót, 1 db EPE 6"-24" hidraulikus csőhajlítót, 1 db XAMS 287 Atlas Copco mobilkompresszort, 5 db 4"-26"-ig terjedő tartományra acél és KO csövekhez csuklópántos csővágót ill. forgóvágót vásároltunk. A felsorolt korszerű és környezetbarát eszközökkel munkavégzési kapacitásunk jelentősen bővült.

Bízunk benne, a támogatott projekt megvalósulásával, a minőségi és hatékony munkavégzéssel tovább erősíti piaci pozícióját az acélcsővezeték építése területén.

   
Minden jog fenntartva ÚTVASÚT KFT: Szeged 2007©