GOP-2.1.1-10/A-2010-0368

 

Olaj,-és gázvezetékek gépi csőfektetési kapacitásának növelése az Útvasút-Szeged Kft-nél
2010.július 1 - 2010.december 31

Az elnyert támogatás összege:  20.000.000-Ft

Jelen projekt elsődleges célja ezen tevékenység technológiai színvonalának növelése, a hatékonyság emelése és a minőségbiztosítási előírások érvényesítése volt.

A projekt során megvalósult 1 db Liebherr RL 422 típusú lánctalpas oldalgémes csőfektető gép beszerzése, mely maradéktalanul kielégíti a projektcélokat. A megvásárolt eszköz segítségével, a legnehezebb terepviszonyok között is, lehetővé válik a csőanyagok kiszállítása a nyomvonalra, hegesztési munkáknál az oldalgém segítségével, 20 to teherbírásával a csőszálak összeállítása a minőségi varratok elkészítéséhez.

A gép használata hozzásegít, hogy kiszállításkor, árokba helyezéskor a szigetelés ne sérüljön, így a Társaság meg tud felelni a minőségvizsgálatok követelményeinek.

Társaságunknál a gép üzemeltetéséhez szükséges humánerőforrások rendelkezésre állnak.

A gép beillesztése a kivitelezés folyamatába zökkenőmentesen megtörtént, a hatékonyság növekedése már néhány napon belül is érzékelhető volt, a már meglévő csőközpontosító felhasználásával kiváló minősítésű hegesztési varratok készültek, és a vezeték árokba helyezésére fordított idő is jelentősen csökkent.

Jelen gazdasági helyzetben a gép beszerzésével a vezetéképítés technológiai színvonala jelentősen növekedett, kapacitásaink bővültek, így lehetővé válik olyan pályázatokon való részvételünk, melyekre eddig eszközhiány miatt nem volt lehetőségünk.

       
       
         
       
   
   
   
Minden jog fenntartva ÚTVASÚT KFT: Szeged 2007©